Mooi Ruim

Wie is Mooi Ruim?

Mooi Ruim, dat ben ik, Tjerk Oomen. Ik heb vanuit passie voor dit vak gekozen. Ik wil mooie maatwerk oplossingen creëren en richt me daarbij in de eerste plaats op situaties waarin standaard interieurs of meubels niet voldoen. Daarbij heb ik respect voor de ruimte, voor het gebouw met zijn geschiedenis. Maar een ontwerp moet niet alleen goed in de ruimte passen, het moet ook functioneel zijn en, als het even kan, een lust voor het oog. In dat spanningsveld ben ik op mijn best.

De werkwijze

De vraag van de opdrachtgever staat altijd centraal. Als die zijn of haar wensen kenbaar heeft gemaakt, ga ik aan de slag om alle factoren qua gebruik, vormgeving en materiaal samen te brengen in een mooi en functioneel ontwerp. Mijn kracht daarbij is het inspelen op de specifieke kenmerken van de ruimte, een onconventionele ontwerpbenadering en het persoonlijke contact met de opdrachtgever. In het voortraject neem ik uitgebreid de tijd voor overleg. Ik verifieer regelmatig bij de klant of ik wel goed heb geluisterd en of we elkaar goed hebben begrepen. Met behulp van 3D-visualisaties van de ruimte en het beoogde meubel of interieur werk ik vervolgens toe naar een eindontwerp waar de klant volledig achter staat. Daarop volgt een gedetailleerde offerte waarin alle uit te voeren werkzaamheden zijn gespecificeerd.

 

Zodra overeenstemming is bereikt over de opdracht, kan het materiaal worden besteld en kan ik in de werkplaats aan de slag. De klant wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen, eventueel met foto’s. Als het meubel klaar is of de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, wordt in overleg met de klant een geschikte datum gekozen voor de plaatsing.

Samenwerking

 


 

Al geruime tijd werkt Mooi Ruim samen met BOOST-Restyling, interieuradviesbureau van stylist en interieurontwerper Irma Meulman uit Breukelen. In veel van mijn adviezen adviseer ik mijn klanten een meubel op maat. Een meubel op maat is veel persoonlijker, je kunt een meubel volledig naar jouw wensen aanpassen.

BOOST-Restyling geeft sinds 2010 interieuradvies aan particuliere opdrachtgevers en bedrijven. Je kunt bij BOOST-Restyling terecht voor een compleet nieuw interieurplan, maar ook voor het restylen van een bestaand interieur. Ik beperk niet mij tot één stijl maar maak van elk project iets persoonlijks en unieks.

Als basis ga ik uit van natuurlijke materialen die elkaar versterken, een mooi kleurenpalet voor wanden en meubels, een paar eyecatchers waarbij het totaal plaatje een rustige sfeer uitstraalt.

Ik vind het elke keer een fantastische uitdaging om de woonwensen van mijn opdrachtgevers en mijn creatieve ideeën te vertalen naar het ideale interieur. Samenwerken is daarbij de sleutel tot succes. Voor verdere info verwijs ik je naar mijn website.

 

 

logo stijlidee

 

 

Sinds enige tijd werkt Mooi Ruim samen met STIJLIDEE, het interieuradviesbureau van stylist en interieurontwerper Winnie Helmes-Ham (1970) uit Utrecht. Dit heeft meerwaarde voor de klant, omdat onze competenties in elkaars verlengde liggen en we hetzelfde doel nastreven: een optimaal interieur voor de klant.

 

STIJLIDEE geeft sinds 2006 interieuradvies op afspraak aan particuliere opdrachtgevers en bedrijven.

Ben je op zoek naar interieuradvies en styling en wil je je nieuwe of bestaande huis graag gezellig, warm, ruimtelijk, licht en sfeervol inrichten? Winnie helpt je graag met interieuradvies en styling op maat. Zij werkt onderstaande onderdelen stap voor stap met je uit:

  • Interieuradvies
  • Indelingsadvies
  • Kleuradvies
  • Stylingadvies
  • Meubeladvies
  • Gordijnadvies
  • Lichtadvies
  • Verkoopstylingadvies

 

Hout Vorm

 

Voor de realisatie van projecten maakt Mooi Ruim regelmatig gebruik van de diensten van het bedrijf Hout Vorm van meubelmaker en interieurbouwer René Kerkhoven uit Utrecht, die gespecialiseerd is in het werken met massief hout en solid surface materialen.

Leveranciers

Mooi Ruim beschikt over een netwerk van gerenommeerde en betrouwbare toeleveranciers en werkt samen met specialisten uit verschillende disciplines, zoals meubelbeslagexperts, glasexperts, architecten, lassers, CNC-bedrijven in de houtbranche en in de kunststofbranche, grafische vormgevers, etc. Zo kan ik op elke vraag het juiste antwoord geven.